Go slow and never stop

Go slow – and never stop

Det betyder ikke noget hvor langsomt det går – bare det ikke går i stå.

Det gælder i Tai Chi Chuan, i Kampkunst generelt, i livet og med dine drømme og dine mål. Og i de fleste tilfælde, vil du lære mere undervejs jo langsommere det går. Det er også der din sjæl kommer med og forståelsen bundfældes og lagres i kroppen.

“Langsommelighed gir plads til livet

God tid om morgenen. Pauser i løbet af dagen. Aftensmåltider, man har gjort sig umage med at tilberede, som ser smukke ud, og at man har god tid til at spise i selskab med mennesker, man holder af.

Sommerferiens langsommelighed og tid til nærvær får for mange en brat afslutning, når hverdagens travlhed sætter ind med skolestart, jobstart, henten og bringen, indkøb og en tætpakket kalender.

 

“Italienerne kan det dér

Italienere har langsommelighed som grundværdi, det ligger i deres dna. At langsommelighed har værdi. Når vi tillader os at være langsomme, opdager vi andre ting, og vi giver plads til kreativiteten og får ideer, ligesom det tit sker, når vi holder ferie og kigger ud over et smukt, smukt landskab eller svømmer i havet. På andre tidspunkter skal vi udrette en masse for at handle på de ideer. 

 

“Taichi – er lidt som Italiensk for begyndere

Spændende udfordrende, sensuelt, langsomt, flirtende, smukt og som musik.

Engang troede jeg, at lærte jeg alle min karate skoles kataer (forme) og lidt til og kunne lave dem hurtigt, så ville jeg være super dygtig.

I dag ved jeg, at ved at træne én kata, én form vedvarende til perfekt forståelse og langsomt – så vil jeg blive lige så dygtig og tilfreds.

“Der findes ikke en nem og hurtig vej til succes. Eller til dine drømme og mål.

Men ved at sætte den ene fod foran den anden ud på din vej, i et tempo så intet overses, og så du ikke stoppe før du er i mål. Så er der garanti for succes.

Måske ikke det mål du sigtede efter og ville ramme, men det mål du blev ført frem til fordi du ikke sprang noget over. Og det mål er ofte bedre at nå, fordi du ikke kendte alle forhold inden du startede.

I Tai Chi Chuan kan du lære disse principper, som bruges alle andre steder i kampkunst og i livet.

Kun ved at lære langsomt kan man connecte og bringe alle dele i kroppen i balance. Og kun ved at connecte og bringe i balance kan man komme fra et niveau til det næste.

Og kun ved ikke at springe noget niveau over, kan man forstå og bruge det man lære i Tai Chi Chuan og kampkunst generelt.

Det betyder dog ikke at du ikke lære noget hurtigt. Det kan du sagtens gøre.
Ved at vælge mindre mål – kommer du hurtigere frem til målet.

Go slow – and never stop

 

Monk Mind og mig

Monk Mind – fokus, simpelt og kærligt.
Det er selvforsvar i eget liv – bekæmp stress og styrk  kroppens livsenergi. 
Kampkunst – Tai Chi Chuan, Qi Gong, meditation, Karatedo, Aikido, sindets psykologi,
Du kan hvad du vil –  og vi ta’r det bedste fra alle krukker.
 
Jeg er Carsten Wang Jørgensen og grundlægger af Monk Mind, med over 49 års træning og underviser i Østens kampkunst.

Recent Posts

Sensommer mad

Sensommeren er rød, gul og brunI min tidligere artikkel om Sensommeren – jordelementet – beskrev jeg hvordan og hvorfor vi bør følge principperne i Wuxing

Read More »

Sign up - og få nyhedsbrev

Få nyheder, info om events, online og kurser direkte i din indbakke